Rotterdam & Trots

De stad Rotterdam bestaat uit 600.000 trotse inwoners, met 172 verschillende nationaliteiten. Iedereen neemt een eigen stukje mee naar de stad en door de open houding van de inwoners voelt iedereen zich hier welkom. De Rotterdammer is een harde werker en naast de nijvere arbeid in de havens, kent Rotterdam een actief bedrijfsleven. Overdag wordt er niet gezeurd en hard gewerkt. ‘s Avonds brengt men de avond door rond het Stadhuisplein, de Oude haven, de Witte de Withstraat en het Schouwburgplein. Daarnaast worden er veel evenementen in Rotterdam georganiseerd, die voor veel spektakel zorgen.

De stad kenmerkt zich door het water, waar de oppervlakte van de stad voor éénderde uit bestaat. De haven is enorm belangrijk in Europa en het water zorgt voor kenmerkende plekken in de stad. Zo zijn er veel bekende tunnels en bruggen en is het makkelijk om de stad over het water te verkennen of vanuit Rotterdam de wereld in te gaan. Sinds het bombardement in 1940 wordt er nog steeds gewerkt om deze mooie stad tot zijn recht te laten komen. Het chauvinisme onder de Rotterdammer zorgt ervoor dat er veel kenmerkende gebouwen staan en men laat graag horen hoe goed het er is. Bekende gebouwen zijn de Erasmusbrug, de Kubuswoningen, de Euromast en sinds kort de Markthal. Allen zijn uniek en staan symbool voor Rotterdam. Deze gebouwen kenmerken Rotterdam en het zijn herkenningspunten voor de bezoekers van deze mooie stad.

Ondanks de bekendheid van de stad is er geen eigen product waar Rotterdam op grote schaal bekend om staat en dat is toch een gemis. Een eigen product hoeft niet revolutionair te zijn, maar zeker voor deze oude moderne stad kan dit een klassiek product zijn, zoals bier. Men moet trots zijn dat dit product deel uitmaakt van Rotterdam, wat alleen kan als het product één en al Rotterdam uitstraalt. Bij het ontstaan van Trots Bier Rotterdam hebben wij met de kenmerken van de stad in ons achterhoofd gekeken naar een product waar Rotterdammers zich aan willen verbinden. Een traditioneel product, tastbaar en je moet het kunnen delen met anderen. Het moet emoties oproepen en voldoening geven na een dag hard werken. Dit zijn de redenen waarom wij de Rotterdammers hun eigen bier hebben gegeven, Trots Rotterdams Bier.

Drie etiketten Trots Rotterdams Bier

Gebouwen in de Trots Bier Skyline

De skyline van Rotterdam zorgt in één beeld voor herkenbaarheid. Iedereen die bekend is met de stad zal meteen begrijpen dat het om Rotterdam gaat bij het zien van de Rotterdamse skyline, vandaar dat wij de Rotterdamse skyline op ons etiket hebben staan. Op ons etiket zijn de volgende gebouwen in Rotterdam te zien.